Beszélgetések hitről és életről

A koronavírus idején, amikor az ország, sőt a világ nagy része be volt zárva, Novák József barátom arra kért engem, hogy beszélgessünk izgalmas témákról az interneten, hogy ne unatkozzunk annyira. Mivel nagyon izgalmas témákat nem találtunk, abban maradtunk, hogy életről, hitről, és hasonlókról beszélünk.

Novák József az Alhambra nevű kaliforniai városban az Amerika Magyar Baptista Gyülekezet lelkipásztora. Akkor ismerkedtem meg vele, amikor az Orbán kormány megalkotta a ma is érvényben levő diszkriminatív egyházi törvényét. Kifogásoltam az új törvényt az úgynevezett nyílt levelemben, amelyet a magyarországi evangélikus egyház internetes újságja jelentetett meg. Bár akkor még nem ismertem őt, József e-mailt küldött nekem, amelyben köszönetet mondott a nyílt levélért. Azóta vagyunk barátok.

Józseffel mindig jó beszélni, mert érdekes és értelmes témákkal jön elő. A honlapomon található videósorozat a mi beszélgetéseinkből áll össze. Az első beszélgetés igazából főleg rólam szól, az én hátteremről és életpályámról, mert József ezt a témát találta ki. Beleegyeztem, mert azt gondoltam, hogy a karanténnál kevésbé vagyok unalmas. Igaz hogy egy óráig tart az egész, de mivel tízenötpercenként vicceseket mondok, ezért nem annyira fájdalmas.

Az első videó tehát itt található

A második videója a sorozatnak itt található. Több témát is megvitatunk, például hogy milyen kapcsolatok léteznek a nemzetiségek és az amerikai keresztény felekezetek között, és beszélgetünk az úgynevezett igazságos háború elméletről, a különbségekről a baptisták és evangélikusok között, és a magyarországi egyházi törvényről.



Categories: Faith, Magyarul, PODCASTS

Tags: , , ,

Leave a comment